Доступність посилання

ТОП новини

«Білоруський гаюн»: вночі у Білорусі збивали російські «Шахеди»


«Шахеди» залетіли на територію Гомельської області з боку Чернігівської області. Фото ілюстративне
«Шахеди» залетіли на територію Гомельської області з боку Чернігівської області. Фото ілюстративне

В ніч проти 5 вересня у Білорусі піднімали в повітря винищувачі для збиття «Шахедів», які залетіли на територію Гомельської області з боку української Чернігівської області, повідомляє проєкт «Білоруський гаюн».

Проєкт поширив відео, де, як стверджується, працює протиповітряна оборона у білоруському Гомелі.

«У Гомельському районі збивають «Шахеди» – чути вибухи. Два звуки вибуху чули в Гомельському районі о 01:34 і 01:36. За попередніми даними, люди чують і бачать антидронну роботу в білоруському небі», – йдеться у повідомленні.

Пізніше 02:20 та о 03:10 з Барановичів знову був піднятий білоруський винищувач, пише «Білоруський гаюн».

Повітряні сили ЗСУ неодноразово повідомляли про заліт російських безпілотників в Білорусь під час російських атак на Україну.

8 серпня білоруський політик Світлана Тихановська повідомила в соцмережі Х, що, за її даними, в липні в повітряний простір Білорусі вторглися щонайменше 9 російських безпілотників «Шахед», з яких «один вибухнув, інший зник, а решта» продовжили політ в Україну».

Офіційний Мінськ не заявляв російській стороні жодних протестів у зв’язку із цими інцидентами.

Олександр Лукашенко підтримав повномасштабне російське вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року і дозволив використовувати територію, військову інфраструктуру і повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів українських міст, жертвами чого стали десятки тисяч мирних українців.

Форум

XS
SM
MD
LG