Доступність посилання

ТОП новини

Через російські атаки на Сумщині поранені п’ятеро людей – ОВА


Зруйновані будинки після російського обстрілу в селі Локня Сумської області поблизу кордону з Росією, 13 серпня 2024 року.
Зруйновані будинки після російського обстрілу в селі Локня Сумської області поблизу кордону з Росією, 13 серпня 2024 року.

Через російські атаки на Сумщині п’ятеро людей поранені, повідомляє у телеграмі станом на 21:00 обласна військова адміністрація.

За даними ОВА, на Краснопільську громаду, серед іншого, російська армія скинула 46 мін, унаслідок обстрілів поранені троє людей, у Глухівській громаді через обстріли FPV-дронами (18 вибухів) зазнала поранень ще одна людина.

У Дружбівській громаді також були обстріли FPV-дронами (19 вибухів) та артобстріл (1 вибух), авіаудар КАБами – поранена цивільна людина.

Місцева влада повідомляє про 113 російських обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Атак зазнали 16 громад – Сумська, Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Путивльська, Новослобідська, Березівська, Глухівська, Есманьська, Шалигинська, Дружбівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська.

Читайте також: Прокуратура повідомляє про поранену через обстріл Сумщини

Сумщина межує з Курською областю РФ, де з 6 серпня триває військова операція українських сил. До цього Сумська область регулярно зазнавала російських атак, однак зараз посилились авіаудари.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG