Доступність посилання

ТОП новини

Сили ППО збили 50 дронів і одну авіаційну ракету в межах 14 областей України – Повітряні сили


Загалом радіотехнічними війками Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей
Загалом радіотехнічними війками Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей

У ніч на 21 серпня російські війська завдали удару по Україні двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 та 69-ма ударними БПЛА типу Shahed, повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Загалом радіотехнічними війками Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей, йдеться у повідомленні.

«В результаті протиповітряного бою збито 51 повітряну ціль: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БПЛА «Shahed-131/136» у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей», – вказано у дописі.

Зазначено, що 16 БПЛА локаційно було втрачено. У Повітряних силах припускають, що вони упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється.

Раніше Київська міська військова адміністрація повідомила, що у бік Києва війська РФ запустили до десяти «Шахедів», усі вони були збиті.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG