Доступність посилання

ТОП новини

Поранений унаслідок нападу у Франції азербайджанський політемігрант помер у реанімації


Відаді Іскендерлі
Відаді Іскендерлі

Азербайджанський політичний емігрант Відаді Іскендерлі помер 1 жовтня у лікарні міста Мюлуз на північному сході Франції. Він потрапив туди з ножовими ранами після скоєного нападу.

Про смерть правозахисника повідомила азербайджанська служба Радіо Свобода із посиланням на його брата Октая. За його словами, близько п’ятої ранку персонал лікарні запросив близьких Відаді, щоб вони з ним попрощалися.

Напад на активіста стався вранці 29 вересня. Троє невідомих проникли до спальні його будинку через вікно та атакували його ножами.

Іскендерлі емігрував до Франції близько 10 років тому. Два роки тому на нього було скоєно напад у його будинку. Тоді поліція вирішила, що до цього причетні місцеві злочинні угруповання, сам емігрант звинувачував у цьому азербайджанську владу.

Іскендерлі був відомий різкою та емоційною критикою в соціальних мережах на адресу влади Азербайджану, брав участь у мітингах опозиції у 2011 році. Після цього його було засуджено у кримінальній справі про втручання у голосування на парламентських виборах 2010 року, на яких він балотувався в депутати. 2012 року його помилували, після чого він отримав притулок у Грузії, а згодом виїхав до Європи.

Форум

XS
SM
MD
LG