Доступність посилання

ТОП новини

На збройовому заводі в Польщі стався вибух, загинула людина


На заводі виробляються переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які в тому числі постачаються до України та активно використовуються проти російської агресії
На заводі виробляються переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які в тому числі постачаються до України та активно використовуються проти російської агресії

У Польщі у місті Скаржисько-Каменна на півдні країни 10 червня стався вибух та пожежа на збройовому заводі Mesko – про це заявили в самій компанії. Загинув 59-річний співробітник заводу. Поліція та прокуратура розслідують обставини події.

За повідомленнями польських медіа, вибух стався вранці в понеділок у центрі ракетного палива. Виникла пожежа, яку незабаром загасили.

Пресслужба заявила, що в Mesko почала роботу спеціальна комісія з розслідування обставин інциденту. Також на рівні Польської зброярської групи створили комісію для розслідування обставин інциденту.

Читайте також: «Громадянська коаліція» Туска перемагає на виборах до Європарламенту в Польщі

Завод Mesko, як зазначають польські видання, є підприємством стратегічного значення для оборонної промисловості країни. Там виробляються переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, які в тому числі постачаються до України та активно використовуються проти російської агресії.

Зазначається, що ця зброя високо себе зарекомендувала, і польська компанія розпочала постачання комплексів до інших країн, зокрема, до Норвегії та Естонії. Також розпочато розробку інших ракет сімейства Piorun, зокрема ракет повітряного базування та ракет нового покоління.

Завод виробляє також боєприпаси для танків, які також поставляються в Україну. Його неодноразово відвідували українські спеціалісти.

Протягом останніх тижнів у Польщі сталося кілька великих пожеж інфраструктурних об’єктів. За підозрою в умисних підпалах та диверсіях було затримано кількох людей. Влада вважає, що за диверсіями могла стояти російська військова розвідка.

Форум

XS
SM
MD
LG