Доступність посилання

ТОП новини

Швидке просування армії РФ біля Покровська не повʼязане з операцією ЗСУ у Курській області – Павел


«Я не думаю, що існує прямий звʼязок між операцією в Курській області і вищим темпом російського просування»
«Я не думаю, що існує прямий звʼязок між операцією в Курській області і вищим темпом російського просування»

Зростання темпів просування РФ на Покровському напрямку в Донецькій області не пов’язане з операцією ЗСУ у Курській області Росії. Про це, відповідаючи на питання кореспондента Радіо Свобода, сказав президент Чехії Петр Павел під час пресконференції у Празі.

«Я не думаю, що існує прямий звʼязок між операцією в Курській області і вищим темпом російського просування (на Донбасі – ред.). Це просто означає, що російське лідерство продовжує рухатися до цілі захопити територію усіх чотирьох областей, які вони вважають своїми. І це те, чого вони хочуть досягнути впродовж зручного часу, поки погода досі хороша для військових операцій», – розповів Павел.

Петр Павел: армія РФ почала просуватися швидше на Покровськ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Раніше народна депутатка та заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла в Радіо Свобода («Свобода.Live») сказала, що швидке просування російських військ на Покровському напрямку може бути пов’язане з тим, що підрозділи ЗСУ були відтягнуті для проведення наступальної операції у Курській області Росії.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 27 серпня заявив, що однією з головних цілей Курської операції було відволікти російські сили від критичних ділянок фронту, і Росія передбачила цю мету і натомість зосередивши основні зусилля і посиливши свою присутність на Покровському напрямку.

Читайте також: Росія намагається захистити Курщину за допомогою легкої піхоти – розвідка Британії

За його словами, Росія передислокувала понад 30 тисяч військових з інших невизначених ділянок лінії фронту в Україні в Курську область.

Покровський напрямок залишається однією з найбільш гарячих ділянок фронту. Там протягом останнього місяця фіксують найбільшу кількість бойових зіткнень.

За даними Інституту вивчення війни (ISW) «російські війська можуть спробувати воювати безпосередньо через українські оборонні позиції вздовж лінії Новогродівка-Гродівка, попри вищі витрати, для того, щоб зберегти швидкість їхнього просування і спробувати швидше захопити Мирноград».

Форум

XS
SM
MD
LG