Доступність посилання

ТОП новини

Представник ОВА: Сили оборони контролюють Вовчанськ «приблизно на 60%, штурми не припиняються»


Український поліцейський біля пошкодженої обстрілом будівлі у Вовчанську, 13 травня 2024 року
Український поліцейський біля пошкодженої обстрілом будівлі у Вовчанську, 13 травня 2024 року

На Харківщині тривають безперервні обстріли, повідомив заступник голови обласної військової адміністрації Роман Семенуха в ефірі телемарафону 20 травня.

За його словами, російські війська продовжують штурмові дії, в основному зосереджують зусилля на напрямках Липців, Вовчанська та його лівого й правого флангів.

«Щойно маємо кілька прильотів КАБами по Липцях. Ворог не полишає спроб всередині Вовчанська виштовхнути Збройні сили України з міста. Місто приблизно на 60% контролюють Збройні сили України, тобто штурми не припиняються», – сказав Семенуха.

Читайте також: Генштаб повідомляє про штурмові дії ЗСУ «в окремих районах» на Куп’янському напрямку

Він додав, що також тривають обстріли прикордоння області – Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив вранці 20 травня, що Збройні сили України проводять штурмові дії в окремих районах на Куп’янському напрямку. Також на Харківському напрямку триває відбиття російської атаки поблизу села Стариця.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Україна евакуювала майже 10 000 людей з прикордоння Харківщини від початку цього наступу.

Форум

XS
SM
MD
LG