Доступність посилання

ТОП новини

Є проблема з вивезенням лежачих хворих – Харківська ОВА про евакуацію з півночі області


Поліцейські допомагають місцевим жителям під час евакуації, Вовчанськ Харківської області, 12 травня 2024 року
Поліцейські допомагають місцевим жителям під час евакуації, Вовчанськ Харківської області, 12 травня 2024 року

Темпи евакуації з північних районів Харківської області знижуються, однак вона триває цілодобово, заявив в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов. За його словами, у місті Вовчанськ залишається приблизно дві сотні людей.

Іванов каже, що з цих районів особливо складно вивозити лежачих людей.

«Темп евакуації з цих громад спадає. Всі, хто хотів, евакуювалися у перші дві-три доби. Наразі є певні складнощі з тим, що і Вовчанськ, і Липці дуже обстрілюються, обстрілюються постійно. Є проблеми з вивезенням лежачих людей, людей, які не можуть самі про себе подбати. Працюють підрозділи ДСНС, поліції, волонтери над тим, щоб вивезти всіх, що залишилися там. Близько 200 людей залишається ще у Вовчанську», – каже Іванов.

За його словами, від початку загострення ситуації на півночі Харківщини, 10 травня, з Липцівської та Вовчанської громад вивезли приблизно 10 500 людей. Таке ж число евакуйованих сьогодні вранці оприлюднив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Російські війська 10 травня почали обстріл прикордонних населених пунктів на Харківщині та пішли в наземний наступ на двох ділянках: у напрямку Липців і Вовчанська. Останній при цьому потужно обстрілювали з РСЗВ, артилерії й авіації, місцева влада оголосила евакуацію.

Форум

XS
SM
MD
LG