Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ обстріляли Вовчанськ, є загиблий і поранені – прокуратура


Наслідки обстрілів Вовчанська, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Вовчанська, фото ілюстративне

У Вовчанську на півночі Харківщини внаслідок російських обстрілів у неділю загинув чоловік, ще троє зазнали поранень, йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

«19 травня близько 3:30 через російський удар по м. Вовчанськ загинув 63-річний чоловік. Також сьогодні через обстріли з боку ЗС РФ у Вовчанську отримали поранення ще троє чоловіків», – зазначили у відомстві.

У прокуратурі кажуть, що в місті та населених пунктах громади знищено житлові будинки, лікарні та інші об’єкти цивільні інфраструктури.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Україна евакуювала майже 10 000 людей з прикордоння Харківщини від початку цього наступу.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), станом на 15 травня сили РФ просунулися не більше ніж на вісім кілометрів від міжнародного кордону на півночі Харківської області.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG