Доступність посилання

ТОП новини

Російський офіцер-поет убив жительку окупованої Луганщини, звинувативши її у співпраці з ЗСУ


Російські військові в окупованому місті Попасна, Луганська область, 2022 рік
Російські військові в окупованому місті Попасна, Луганська область, 2022 рік

До Південного окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону надійшла кримінальна справа проти старшого лейтенанта Айдина Жамідулова та рядового Олексія Дорожкіна, звинувачених у викраденні та жорстокому вбивстві жительки окупованої Луганської області, повідомляє російське видання «Коммерсант».

За версією слідства, дівчина нібито погрожувала офіцеру, що розповість про їхній інтимний звʼязок його дружині. Військові викрали та доставили її до пункту тимчасової дислокації частини як українську розвідницю. Там потерпілу зарізали ножем, а її тіло підірвали трьома гранатами Ф-1, намагаючись приховати сліди злочину. Дівчину завели до солдатської лазні, там Айдин Жамідулов завдав їй близько двох десятків ударів ножем у різні частини тіла.

Крім того, як пише «Коммерсант», у вбивстві в солдатській лазні брав участь командир бойової машини розвідувального взводу сержант Роман Плещеєв (його справа слухатиметься окремо). Айдин Жамідулов наказав йому добити жертву.

Наприкінці 2022 року Міноборони РФ та Z-пабліки рекламували вірші Жамідулова про війну. В інтервʼю він розповідав, що вдома на нього чекають дві доньки та дружина, які «ним пишаються».

Форум

XS
SM
MD
LG