Доступність посилання

ТОП новини

Обмін в’язнями не означає послаблення санкцій проти РФ – радник Байдена


Радник президента Сполучених Штатів із національної безпеки Джейк Салліван
Радник президента Сполучених Штатів із національної безпеки Джейк Салліван

Багатостороння угода про обмін ув’язненими не означає скасування хоча б якихось санкцій проти Росії, заявив 1 серпня радник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейк Салліван.

«Президент публічно і неодноразово протягом двох років чітко давав зрозуміти вартість і наслідки агресії (Росії проти України – ред.), яка суперечить інтересам США», — сказав Салліван, відповідаючи на запитання журналіста, чи говорив президент США Джо Байден російському лідерові Володимиру Путіну про ціну арешту та тримання громадян США.

Салліван повторив попередні коментарі Байдена, що президент США не має наміру розмовляти з Путіним, додавши, що російський лідер «розуміє позицію президента».

Радник Білого дому також заявив, що обмін полоненими, над яким працювали Сполучені Штати, включав російського опозиціонера Олексія Навального. Навальний помер в арктичній в’язниці за підозрілих обставин 16 лютого, і Салліван став першим урядовцем США, який публічно підтвердив, що політик був частиною можливого обміну.

У зверненні 1 серпня президент США Джо Байден наголосив, що до нинішнього обміну ув’язненими були включені деякі соратники Навального – Лілія Чанишева, Ксенія Фадєєва та Вадим Останін.

Форум

XS
SM
MD
LG