Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина продовжить підтримку України – Шольц на брифінгу із Зеленським


Президент України Володимир Зеленський (л) і канцлер Німеччини Олаф Шольц, Берлін, 11 жовтня 2024 року
Президент України Володимир Зеленський (л) і канцлер Німеччини Олаф Шольц, Берлін, 11 жовтня 2024 року

Німеччина продовжує підтримку України і планує робити це в 2025 році, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час спільного з президентом України Володимиром Зеленським виходу до преси.

«Нещодавно ми додатково виділили 170 мільйонів євро, щоб швидко усунути найгірші пошкодження (української енергетики внаслідок обстрілів РФ – ред.) і відновити теплоенергопостачання. Також і наша військова допомога продовжується. Головною для нас залишається допомога з протиповітряною обороною. Ми поставили Україні новий пакет військової допомоги на суму 600 мільйонів євро. Він включає п’яту систему IRIS-T, танки, гаубиці, боєприпаси і дрони. До кінця року, крім того, за підтримки наших партнерів – Бельгії, Данії, Норвегії – поставимо в Україну ще один пакет на суму 1,4 мільярда євро. Він також включатиме ППО IRIS-T, Skynex, «Гепарди», керовані гаубиці, самохідні артилерійські установки, броньовані автомобілі, ударні дрони, радари та боєприпаси», – наголосив канцлер Німеччини.

Шольц пообіцяв продовжити військову підтримку України і в 2025 році. За його словами, 4 мільярди євро на це вже передбачені в бюджеті Німеччини, це пряма допомога.

Зеленський подякував канцлеру Німеччини за цю допомогу і пообіцяв представити план, як завершити війну «не пізніше, ніж у наступному, 2025 році».

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня прибув до Берліна для переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем, ці переговори завершують турне Зеленського провідними європейськими країнами.

Зеленський шукає нової військової та фінансової допомоги від своїх європейських союзників перед важкою зимою. Він прагне, щоб Німеччина, найбільший постачальник військової допомоги після Сполучених Штатів, надала більше зброї, включно з далекобійними ракетами.

Форум

XS
SM
MD
LG