Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди виділять Україні 300 млн євро на озброєння для F-16 – уряд


Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен сидять у винищувачі F-16 на авіабазі Скрідструп, архівне фото
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен сидять у винищувачі F-16 на авіабазі Скрідструп, архівне фото

Нідерланди виділять Україні 300 мільйонів євро на озброєння для винищувачів F-16, повідомила 10 липня пресслужба міністерства оборони королівства. За повідомленням, ці кошти виділяються на додаток до 150 мільйонів євро, які раніше були зарезервовані для закупівлі озброєнь для винищувачів F-16.

«Українці мають не лише вміти літати на F-16, але також вони повинні мати можливість використовувати ці літаки. З боєприпасами, які закуповуємо ми, F-16 зможуть допомогти відбити російські атаки. Агресія Путіна не знає меж, тому, купуючи додаткові боєприпаси, ми хочемо надіслати Москві сигнал, що союзники по НАТО продовжують підтримувати Україну», – заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс.

Раніше 10 липня лідери Нідерландів, Бельгії та США оголосили, що уряди цих трьох країн перебувають у «процесі передачі» Україні американських винищувачів F-16.

Сторони подякували за підтримку Бельгії та Норвегії, які зобов’язалися надати Україні додаткові літаки F-16, а також іншим членам коаліції з нарощування потенціалу ВПС України.

Незадовго до того, як США, Нідерланди та Данія оголосили про передачу літаків, президент України Володимир Зеленський заявив, що Києву потрібно 128 винищувачів F-16.

Форум

XS
SM
MD
LG