Доступність посилання

ТОП новини

В Україні через негоду без світла залишилися понад 500 населених пунктів – Міненерго


Через негоду без світла 24 червня залишилося 500 населених пунктів
Через негоду без світла 24 червня залишилося 500 населених пунктів

Україну накрили зливи та грози. Через негоду без світла 24 червня залишилося 500 населених пунктів, йдеться в повідомленні Міністерства енергетики.

Зокрема, за даними енергетиків, 22 червня через негоду сталися численні відключення у мережах операторів систем розподілу. Зокрема, у Львівській області вимикалися повітряні лінії та підстанції обленерго.

Також зранку 23 червня грозовий фронт проходив через Чернівецьку область. Вимикалась повітряна лінія та підстанції обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі, усіх заживлено.

«Через грозу сьогодні вранці у західному регіоні вимкнулась високовольтна повітряна лінія оператора системи передачі. Її включили в роботу. Однак це відключення призвело до перевантаження внутрішніх перетинів електромережі України. Щоб не допустити системної аварії, застосовувалося короткочасне екстрене відключення споживачів», – додали в Міненерго.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії – наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG