Доступність посилання

ТОП новини

Постраждали енергетики, пошкоджене обладнання – Міненерго про наслідки нічного удару РФ


Наслідки російського обстрілу, фото ілюстративне
Наслідки російського обстрілу, фото ілюстративне

Унаслідок удару, завданого військовими РФ уночі 22 червня, є постраждалі серед енергетиків, пошкоджене обладнання, повідомило зранку Міністерство енергетики України.

«Атаковано об’єкти оператора системи передачі в південному та західному регіонах. На жаль, на одному з об’єктів унаслідок обстрілу постраждали двоє енергетиків. Їх доставлено до лікарні. Є пошкоджене обладнання. Також під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генеруючому об’єкті. Наслідки уточнюються. Триває їх ліквідація», – ідеться в повідомленні.

У ніч на 22 червня російські військові здійснили комбінований повітряний удар по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, застосувавши ракети повітряного, морського та наземного базування, а також ударні безпілотники типу Shahed, повідомили Повітряні сили ЗСУ. Українським військовим вдалося збити всі дрони і 12 із 16 ракет, ідеться в повідомленні.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG