Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго повідомило про поранення ще одного енергетика через російський обстріл


Комунальники відновлюють газопостачання та електроживлення після влучання ракети в Харкові, архівне фото
Комунальники відновлюють газопостачання та електроживлення після влучання ракети в Харкові, архівне фото

Міністерство енергетики України повідомило про поранення ще одного енергетика через російський обстріл 20 червня.

«У Донецькій області під час виконання робіт на одній із ліній електропередачі потрапила під обстріл бригада енергетиків. Один із них – 33-річний майстер – отримав поранення. Його доставлено до лікарні міста Костянтинівка, лікарі надають необхідну допомогу», – йдеться в повідомленні.

Раніше в Міненерго повідомили, що 20 червня російські війська вкотре завдали масованого удару по українській енергетичній інфраструктурі, під час обстрілів на двох об’єктах були поранені сім енергетиків.

Читайте також: Після атаки РФ обсяг обмежень електроенергії збільшили – «Укренерго»

У ніч на 20 червня Росія атакувала України дев’ятьма ракетами повітряного та наземного базування, а також 27 ударних БПЛА типу Shahed. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, українським військовим удалося збити всі дрони і п’ять із дев’яти ракет.

Після російської атаки в «Укренерго» заявили про пошкодження обладнання на об’єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській областях. Компанія ДТЕК заявила про поранення трьох працівників однієї з ТЕС.

Читайте також: Зеленський анонсував «рішення» для більш надійного проходження опалювального сезону

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Внаслідок цих атак в Україні застосовують графіки відключень, оскільки електроенергії не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

На початку квітня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG