Доступність посилання

ТОП новини

Верещук закликала евакуюватися з Покровська, Мирнограда і Селидового


Громадянам із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області варто евакуюватися, зазначила Ірина Верещук
Громадянам із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області варто евакуюватися, зазначила Ірина Верещук

Громадянам із Покровська, Мирнограда і Селидового Донецької області варто евакуюватися, зазначила віцепрем’єрка-міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«На Покровському напрямку ситуація залишається важкою. Тому звертаюся до жителів населених пунктів у безпосередній близькості до лінії фронту. Насамперед це Покровськ, Мирноград, Селидове. Прошу вас евакуюватися. Якщо ви не залучені до оборони населених пунктів, то маєте виїхати до безпечніших регіонів», – закликала Верещук.

Вона додала, що «перебування там цивільних також заважає працювати Силам оборони».

«Розумію, що ви залишаєте звичну роботу, домівки, майно. Але життя та здоров’я вас і ваших дітей цінніші. Також розумію, що в евакуації ви стикнетесь із труднощами та невідомістю. Але це краще, аніж під обстрілами, на лінії вогню. Також в евакуації ви будете не самі. Уряд, місцева влада, волонтери, міжнародні організації – всі ми допоможемо», – запевнила Верещук.

Раніше місцева влада повідомила, що у Мирнограді Донецької області, до якого наближається російська армія, залишаються ще приблизно 20 тисяч людей, з яких орієнтовно тисяча – це діти.

Також голова Донецької області Вадим Філашкін повідомив, що в Торецьку залишаються близько трьох тисяч людей, щодня звідти евакують 10-15 місцевих. Обласна влада регулярно закликає жителів Донеччини евакуюватися.

Форум

XS
SM
MD
LG