Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: Херсон і Миколаїв знеструмлені через технологічне порушення, роботи тривають


Раніше голова міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив про знеструмлення в Херсоні
Раніше голова міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив про знеструмлення в Херсоні

На ранок 16 жовтня енергетики відновили живлення для понад 3 тисяч споживачів, повідомляє Міністерство енергетики у середу.

«Через технологічні порушення на лінії у Миколаївській області знеструмлені споживачі Миколаєва, Херсона і частково областей, енергетики працюють над відновленням енергопостачання», – йдеться в зведенні. При цьому в «Укренерго» зазначили, що протягом кількох годин «усі споживачі мають бути заживлені».

Міненерго також прокоментувало підготовку енергооб’єктів до зимового періоду в умовах пошкоджень інфраструктури російськими атаками.

Читайте також: В «Енергоатомі» кажуть про «значний» резерв потужності після завершення ремонту на АЕС

«Продовжується наймасштабніша ремонтна кампанія. Урядом було затверджено план заходів із термінами робіт, що виконуються за графіком. Енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу», – заявляє пресслужба.

Міненерго закликає ощадливо використовувати електроенергію в пікові години споживання, особливо з 17:00 до 22:00.

На ранок 16 жовтня, за даними міністерства, частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення залишаються 509 населених пунктів.

Раніше голова міської військової адміністрації Роман Мрочко повідомив про знеструмлення в Херсоні. Голова Миколаївщини Віталій Кім повідомляв про аварію в енергосистемі Миколаєва, уточнивши, що її спричинив не російський удар.

Форум

XS
SM
MD
LG