Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: ще один атомний блок достроково вийшов із планового ремонту


Ілюстраційне фото: Рівненська атомна електростанція (РАЕС)
Ілюстраційне фото: Рівненська атомна електростанція (РАЕС)

Міністерство енергетики повідомляє, що ще один атомний енергоблок достроково вийшов з ремонту. Це додасть 1000 МВт потужності й посилить стабільність енергосистеми України, заявляють у Міненерго.

«Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов із планового ремонту і обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни й уникнути обмежень електроенергії», – сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

У Міненерго зазначили, що атомна генерація зараз забезпечує близько 60% споживання електроенергії.

Наприкінці липня на два тижні раніше від запланованих термінів завершили ремонти двох атомних блоків і підключити їх до енергосистеми, нагадали в міністерстві.

Відключення світла в Україні знову почали застосовувати 19 серпня, на тлі підвищення температури. 22 і 23 серпня вимкнень не було.

До цього графіки відключень не діяли для населення і промисловості України від 30 липня, за винятком 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

Раніше в «Укренерго» заявили, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG