Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль: для споживачів, які використовують щонайменше 80% електрики власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень


За словами прем’єра, таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу.
За словами прем’єра, таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу.

Кабмін ухвалив постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, таким чином держава стимулює енергетичну автономію бізнесу.

Шмигаль зауважив, що ситуація в енергосистемі залишається непростою, попри те, що зараз немає планових відключень електроенергії для споживачів.

Як зазначає прем’єр, для забезпечення «належного рівня» підготовки до зимового періоду, держава запровадила пакет програм і заходів для прискорення розбудови децентралізованої генерації.

«Це кредити бізнесу і громадянам на створення альтернативної енергетики, безмитне ввезення енергообладнання, спрощення бюрократичних процедур для запуску генераційних установок. Продовжуємо цю роботу в постійному режимі», – пояснив він.

З 27 липня набув чинності закон про зняття ввізного мита й ПДВ для енергообладнання. В уряді повідомляли, що тепер у пільговому режимі громадяни та бізнес можуть завозити електрогенератори, інвертори, акумулятори, зарядні станції тощо.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, коментуючи 26 липня ситуацію в українській енергосистемі, повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду». Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

Внаслідок масованих атак російських військ на енергетику втрачено 9 ГВт виробничих потужностей. Тривають постійні обстріли, особливо на прифронтових та прикордонних територіях. Часто під удари потрапляють підстанції, лінії системи передачі електроенергії.

Форум

XS
SM
MD
LG