Доступність посилання

ТОП новини

Споживання електроенергії знизилося через спад спеки – «Укренерго»


У компанії зазначили, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак російських військ
У компанії зазначили, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак російських військ

Рівень споживання електроенергії в Україні зменшується завдяки зниженню температури в західних, північних і центральних областях, обмежувальні заходи на 23 серпня не плануються, повідомило «Укренерго».

«Сьогодні, 23 серпня, станом на 9:30, він (рівень споживання – ред.) на 6,9% нижчий, ніж попередньої доби. Тож використовуйте, будь ласка, електроенергію ощадливо у період максимального споживання – з 20:00 до 22:00. Вчора, 22 серпня, максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 3,8% нижчим, ніж у середу, 21 серпня», – йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак російських військ, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні й планові ремонти.

За повідомленням, через бойові дії і з інших причин повністю або частково знеструмлений 531 населений пункт, зокрема через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Миколаївській областях.

«Вчора, 22 серпня, внаслідок російських обстрілів була пошкоджена одна з ліній електропередачі, що живлять Запорізьку атомну електростанцію. Внаслідок цього – надійність живлення ЗАЕС знижена. Енергетики чекають дозволу військовослужбовців на проведення ремонтних робіт», – повідомили в «Укренерго».

Відключення світла в Україні знову почали застосовувати 19 серпня, на тлі підвищення температури. До цього графіки відключень не діяли для населення і промисловості України від 30 липня, за винятком 8 серпня, коли запроваджували обмеження для промисловості й бізнесу через виникнення дефіциту в енергосистемі.

Раніше в «Укренерго» заявили, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Форум

XS
SM
MD
LG