Доступність посилання

ТОП новини

Медіа: Іран передав Росії балістичні ракети ближнього радіусу дії


Іранські балістичні ракети, поширені державним агентством IRNA, ілюстраційне фото
Іранські балістичні ракети, поширені державним агентством IRNA, ілюстраційне фото

Іран уже відвантажив Росії балістичні ракети ближнього радіусу дії для застосування їх у війні проти України – про це повідомив американський телеканал CNN, посилаючись на «два джерела у розвідці».

Водночас першим американським медіа, яке повідомило про відправку до Росії партії балістичних ракет, стало видання Wall Street Journal, зазначає CNN.

Раніше офіційні джерела у США та інших країнах Заходу попереджали про намір Ірану відправити ракети до Росії. Підготовка до виконання ракетної угоди з Москвою тривала близько року, йдеться в публікації CNN.

Читайте також: «Поцілять з Криму аж до Львова» – військовий експерт про наслідки постачання Росії іранських балістичних ракет

Точну дату початку постачань наразі не можна назвати, але відомості про відправку ракет на замовлення Москви з’явилися приблизно в той час, коли Росія збільшила інтенсивність обстрілів українських цивільних об’єктів останніми днями.

Постачання ракет російським збройним силам означають суттєве збільшення підтримки Росії з боку Тегерана. Раніше Іран уже постачав російським замовникам сотні дронів, які Москва застосовує у війні проти України. За технічного сприяння Ірану в Росії ведеться будівництво виробничих потужностей для випуску іранських дронів, зазначає CNN.

У січні в Білому домі підтвердили, що нещодавно Росії надала балістичні ракети і пускові установки Північна Корея, з якою Москва також посилила співпрацю після повномасштабного вторгнення в Україну.

Сполучені Штати і Європейський Союз наклали санкції на іранську програму балістичних ракет через побоювання, що Тегеран може відправити таку зброю своїм близькосхідним союзникам, а також Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG