Доступність посилання

ТОП новини

Супутникові знімки зафіксували наслідки нічного удару ЗСУ по російському аеродрому «Липецьк» – «Схеми»


Склад боєприпасів аеродрому «Липецьк» після атаки Збройних сил України, Липецька область, Російська Федерація, 9 серпня 2024 року
Склад боєприпасів аеродрому «Липецьк» після атаки Збройних сил України, Липецька область, Російська Федерація, 9 серпня 2024 року

На супутникових знімках Planet Labs за 9 серпня, які є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода), видно наслідки ударів українських військ по аеродрому «Липецьк», що біля однойменного міста у Росії.

Згідно зі знімками, низка приміщень аеродрому, які могли використовуватися як склади, повністю зруйновані, а на території, ймовірно, тривала масштабна пожежа. На землі також видно дві вирви, що може бути наслідком влучання ракет або безпілотників, використаних ЗСУ для завдання ударів.

За даними Генерального штабу України, у ході удару в ніч з 8 на 9 серпня українські військові уразили російські склади з керованими авіаційними бомбами і низку інших об’єктів біля летовища «Липецьк». Знищили, зокрема, й один радар зенітно-ракетного комплексу С-350, заявили у Генштабі. У відомстві також зазначили, що у військовій операції брали участь підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, Служби безпеки України і Сил безпілотних систем ЗСУ.

Вранці поінформоване джерело Радіо Свобода в силових структурах повідомило, що на аеродромі «Липецьк» було кілька десятків винищувачів, вертольоти, а також розміщувалися склади, де зберігалося понад 700 керованих авіабомб.

Раніше 9 серпня представники влади Липецької області РФ заявили про атаку дронів, а Міноборони Росії – про збиття 19 із них.

За інформацією телегам-каналу Astra, після атаки дронів на аеродромі біля Липецька спалахнув склад із боєприпасами. У регіональному управлінні МНС підтвердили пожежу на військовому аеродромі.

Із чотирьох населених пунктів, які розташовані поряд із аеродромом, проводили евакуацію.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Читайте також – Зеленський у США: дозвіл щодо ударів по військових літаках РФ на їхніх базах зможе захистити Україну від КАБів

Форум

XS
SM
MD
LG