Доступність посилання

ТОП новини

Росія: супутник зафіксував пожежу в районі військового аеродрому під Липецьком


У Росії під Липецьком після атаки безпілотників почалася пожежа на військовому аеродромі (фото архівне)
У Росії під Липецьком після атаки безпілотників почалася пожежа на військовому аеродромі (фото архівне)

Російська служба Радіо Свобода опублікувала супутниковий знімок системи стеження NASA FIRMS, де зафіксована пожежа на військовому аеродромі у Липецькій області Росії після дронової атаки.

Журналісти кажуть, що «пожежу в районі аеродрому зафіксували супутники системи стеження NASA FIRMS, що відстежують загоряння на поверхні Землі».

«Російські джерела стверджують, що всі літаки на аеродромі вдалося врятувати», – зазначили у російській службі Радіо Свобода.

Пожежа поряд з Липецьким авіацентром на карті пожеж системи NASA FIRMS
Пожежа поряд з Липецьким авіацентром на карті пожеж системи NASA FIRMS

Журналісти, посилаючись на супутникові знімки Google Earth і дані системи відстеження пожеж NASA FIRMS припустили, що «метою атаки міг бути склад авіаційних боєприпасів».

У Росії під Липецьком після атаки безпілотників почалася пожежа на військовому аеродромі. Про це повідомляє регіональне управління МНС.

За інформацією телеграм-каналу Astra, після атаки дронів на аеродромі спалахнув склад із боєприпасами.

За даними Міноборони Росії, вночі над Липецькою областю збили 19 безпілотників. Крім них, як заявили у міністерстві, 26 дронів знищили над Бєлгородською областю, сім – над Курською, п’ять – над Брянською, чотири – над Воронезькою та один – над Орловською. Ще п’ять безпілотників збили над окупованим Кримом, а в акваторії Чорного моря знищили вісім повітряних дронів та семеро надводних. Усього – 82 безпілотники.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Форум

XS
SM
MD
LG