Доступність посилання

ТОП новини

«Звичайна нісенітниця». Моніторингова група заперечила заяви Лукашенка про українські дрони над Білоруссю


10 серпня Олександр Лукашенко заявив про порушення повітряного простору Білорусі і знищення кількох безпілотників, які нібито летіли з України
10 серпня Олександр Лукашенко заявив про порушення повітряного простору Білорусі і знищення кількох безпілотників, які нібито летіли з України

Моніторингова група «Білоруський гаюн» заявила, що, за її інформацією, 9 серпня 2024 року ніяких безпілотників під час польотів білоруської авіації виявлено не було.

«Жодних пусків ракет із винищувача Су-30 і вертольота Мі-24 не було. З чого випливає, що чергові гучні заяви самопроголошеного Лукашенка – це звичайна нісенітниця», – пише «Білоруський гаюн» у своєму телеграм-каналі.

10 серпня спочатку Олександр Лукашенко, а за ним і голова білоруського Міноборони Віктор Хренін заявили про порушення повітряного простору Білорусі і знищення кількох безпілотників, які нібито летіли з України.

Міністерство закордонних справ Білорусі 10 серпня викликало тимчасову повірену в справах України Ольгу Тимуш, їй висловили протест у звʼязку з «порушенням кордону безпілотниками, запущеними з території України».

У МЗС Білорусі також заявили, що можуть порушити питання про доцільність присутності в Мінську дипломатичного представництва України.

У МЗС України ситуацію не коментували.

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін також заявив 10 серпня, що «посилить» області, які межують з Україною. 11 серпня білоруське Міноборони заявило, що відправляє «додаткову військову техніку» до прикордонних з Україною районів.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону заявив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається «контрольованою», а стягування додаткових білоруських військ поки що не фіксують.

Форум

XS
SM
MD
LG