Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко каже про «знищення повітряних цілей» над Білоруссю


Олександр Лукашенко заявив, що 9 серпня війська ППО нібито «знищили кілька повітряних цілей над територією Білорусі, які летіли з території України»
Олександр Лукашенко заявив, що 9 серпня війська ППО нібито «знищили кілька повітряних цілей над територією Білорусі, які летіли з території України»

Олександр Лукашенко заявив, що 9 серпня війська ППО нібито «знищили кілька повітряних цілей над територією Білорусі, які летіли з території України», пише білоруська служба Радіо Свобода.

За його словами під час наради з питань АПК у Могильовській області, «9 серпня о 18:10 сили ВПС і військ ППО Білорусі були приведені в стан підвищеної готовності у зв’язку з порушенням повітряного простору Білорусі».

«Збройні сили України порушили всі правила поведінки та порушили повітряний простір Республіки Білорусь. У східному напрямку зовсім близько від нас в районі Кастюковицького району. Тому війська ППО були приведені в повну бойову готовність для перехоплення цілей. Їх було близько десятка. Злетіли літаки та вертоліт. А також засоби ЗС РФ були приведені в стан підвищеної бойової готовності», – зазначив він.

Як стверджує Лукашенко, «о 19:04 сили ППО нібито знищили кілька цілей над територією Білорусі». За словами Лукашенка, «решту цілей передали Росії, а за даними російського Генштабу, вони були знищені під Ярославлем».

«Пошук знищеного триває вночі та від самого ранку. Ми підозрюємо, що це ударні дрони. Порушивши повітряний простір Білорусі, вони вилетіли з України», – сказав Лукашенко.

Українська влада наразі не коментувала цю заяву Лукашенка.

Раніше, у ніч з 30 на 31 липня, відбулося наймасовіше за весь період моніторингу входження в повітряний простір Білорусі дронів-камікадзе типу «Шахед», якими Росія атакує Україну: на територію країни залетіло не менше ніж п’ять дронів, заявила моніторингова група «Білоруський гаюн».

Україна не повідомляла про факти прольоту дронів над територією Білорусі.

З 11 по 16 липня моніторингова група «Білоруський гаюн» опублікувала інформацію про появу в повітряному просторі Білорусі чотирьох бойових безпілотників «Шахед». Деякі з них використовували Білорусь для транзиту на територію України. Кілька, за даними ресурсу, могли залишитися в Білорусі. Стверджувалося, що в усіх випадках «Шахедами» цікавилися білоруські сили ППО. У повітря були підняті винищувачі й вертольоти. Інформації про збиття нібито російських «Шахедів» над Білоруссю не було.

Форум

XS
SM
MD
LG