Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ ЄС проведуть екстрені переговори щодо ескалації в Лівані


Жозеп Боррель скликав зустріч, «щоб обговорити реакцію ЄС на останню ескалацію в Лівані»
Жозеп Боррель скликав зустріч, «щоб обговорити реакцію ЄС на останню ескалацію в Лівані»

Міністри закордонних справ європейських країн проведуть у понеділок екстрені переговори щодо ситуації в Лівані.

Представник ЄС повідомив, що глава зовнішньополітичного відомства Жозеп Боррель скликав зустріч, «щоб обговорити реакцію ЄС на останню ескалацію в Лівані».

Міжнародні держави намагаються запобігти переростанню конфлікту між Ізраїлем і угрупуванням «Хезболла», яке США визнали терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію, в більш масштабний конфлікт.

У понеділок Ізраїль здійснив свій перший авіаудар по центру столиці Лівану Бейруту з моменту початку війни в Газі минулого року, в результаті якого загинули чотири людини.

Ізраїль днями внаслідок серії масованих бомбардувань передмістя Бейрута вбив лідера «Хезболли» Хасана Насраллу, що призвело до значного загострення напруженості.

27 вересня прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу попередив в ООН, що дії Ізраїлю проти підтримуваної Іраном «Хезболли» не припиняться.

Промова Нетаньягу прозвучала на тлі дипломатичних зусиль США, Франції й інших західних союзників, які закликали до 21-денного припинення вогню після того, як цього тижня загострилися бойові дії на лівансько-ізраїльському кордоні, де Ізраїль бомбардує, як він стверджує, об’єкти підтримуваної Іраном «Хезболли».

Форум

XS
SM
MD
LG