Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: «Хезболла» обрала нового лідера після загибелі Насралли


Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї (справа) вітає лідера «Хезболли» Хасана Насраллу (ліворуч) у своєму офісі в Тегерані, 4 липня 2000 року
Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї (справа) вітає лідера «Хезболли» Хасана Насраллу (ліворуч) у своєму офісі в Тегерані, 4 липня 2000 року

Угруповання «Хезболла», визнане терористичною організацією в США, обрало нового лідера замість Хасана Насралли, який нещодавно загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану, повідомляє видання Al-Arabia.

За даними ЗМІ, генеральним секретарем угруповання став Хашим Сафі ад-Дін. Раніше він був головою виконавчої ради «Хезболли» та її заступником.

Обрання нового лідера «Хезболли» відбулось 29 вересня на раді організації. Це підтвердили джерела Al-Arabia та Al-Hadath.

Офіційного підтвердження цієї інформації наразі не надходило.

Сафі ад-Дін – двоюрідний брат Насралли та зять колишнього командувача іранськими силами КУДС Касема Сулеймані. Тож кандидатура Сафі ад-Діна вважалася найвірогіднішою при обранні наступника Насралли.

Раніше підтримуване Іраном ліванське радикальне угруповання «Хезболла», визнане Сполученими Штатами терористичною організацією, офіційно підтвердило смерть свого лідера Хасана Насралли. 28 вересня Армія оборони Ізраїлю заявила про загибель Насралли внаслідок ізраїльського авіаудару в Бейруті.

Очолювана Насраллою «Хезболла», яку США визнали терористичною організацією, тоді як ЄС визнав такою лише її воєнізоване крило, але не політичну партію, встановила тісні зв’язки з іншими підтримуваними Іраном збройними угрупованнями, допомагаючи тренувати і озброювати їхніх бойовиків.

27 вересня прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу попередив в ООН, що дії Ізраїлю проти підтримуваної Іраном «Хезболли» не припиняться.

Промова Нетаньягу прозвучала на тлі дипломатичних зусиль США, Франції й інших західних союзників, які закликали до 21-денного припинення вогню після того, як цього тижня загострилися бойові дії на лівансько-ізраїльському кордоні, де Ізраїль бомбардує, як він стверджує, об’єкти підтримуваної Іраном «Хезболли».

Форум

XS
SM
MD
LG