Доступність посилання

ТОП новини

Посадовці США тиснуть на Зеленського в питанні мобілізації від 18 років – радник голови ОП


Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років – Лещенко
Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років – Лещенко

Американські політики з обох партій тиснуть на президента України Зеленського в питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років, написав у телеграмі радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко.

«Аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці натякають: самої лише західною зброєю недостатньо, треба мобілізація з 18 років. Президент Зеленський не продавився, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку», – зазначив Лещенко.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані. Оновити дані можна у мобільному застосунку «Резерв+».

Військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон №9281, який знижує призовний вік з 27 до 25 років. У пояснювальній записці до документу вказано, що під час дії у державі правового режиму воєнного стану, необхідності в тривалому перебуванні громадян (до 27 річного віку) на військовому обліку призовників не має.

Форум

XS
SM
MD
LG