Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили: війська РФ удосвіта атакували Київ ракетою «Іскандер-К»


Ракету збили сили ППО (фото ілюстративне)
Ракету збили сили ППО (фото ілюстративне)

Російські війська в ніч на 31 травня атакували атакував Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області РФ, Київ – крилатою ракетою «Іскандер-К» із Курської області РФ, а також запустили чотири ударних БпЛА типу Shahed-131/136 з району російського Єйська, повідомили українські Повітряні сили.

«У результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами і розрахунками мобільних вогневих груп знищено чотири «Шахеди» у межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету «Іскандер-К» на Київщині», – повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Внаслідок нічного удару російських військ по Новобаварському району Харкова кількість загиблих зросла до трьох, 25 людей були поранені, зокрема двоє дітей, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За його словами, загарбники знову застосували тактику подвійного удару, повторно атакували в той час, як на місці вже працювали медики, рятувальники і правоохоронці.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що через падіння уламків збитої ракети в Голосіївському районі виникла пожежа в нежитловому приміщенні, про постраждалих даних не було.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG