Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові зросла кількість жертв нічного удару РФ: три людини загинули


Наслідки одного з попередніх ударів російських військ по Харкову, 25 травня 2024 року
Наслідки одного з попередніх ударів російських військ по Харкову, 25 травня 2024 року

Внаслідок нічного удару російських військ по Новобаварському району Харкова кількість загиблих зросла до трьох, 23 людини травмовані, повідомила обласна прокуратура. За повідомленням, серед травмованих є двоє дітей.

Як поінформував голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, загарбники знову застосували тактику подвійного удару, повторно атакували в той час, як на місці вже працювали медики, рятувальники і правоохоронці.

Серед поранених, за даними Синєгубова, – медик екстреної медичної допомоги, пошкоджене авто «швидкої».

«Усі влучання – виключно цивільна інфраструктура», – зазначив голова ОВА.

«31 травня близько 00:15 ворог здійснив запуск ракет типу С-300 і С-400 з території Бєлгородської області РФ. Зафіксовано п’ять влучань у Новобаварському районі. Одна ракета влучила у п’ятиповерховий житловий будинок. Інші ракети влучили поряд з п’ятиповерховим будинком. Пошкоджено більше 20 багатоповерхових житлових будинків. Зруйновано приватне підприємство», – заявив керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG