Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ вже контролюють 93 населені пункти у Курський області РФ – Сирський


Збройні сили України (ЗСУ) станом на 20 серпня контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території і 93 населені пункти у Курській області Росії, каже Олександр Сирський
Збройні сили України (ЗСУ) станом на 20 серпня контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території і 93 населені пункти у Курській області Росії, каже Олександр Сирський

Збройні сили України (ЗСУ) станом на 20 серпня контролюють понад 1260 квадратних кілометрів території і 93 населені пункти у Курській області Росії, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Конгресі місцевих та регіональних влад при президентові України, пише «Укрінформ».

«З метою створення зони безпеки та припинення обстрілів з території Російської Федерації, а також випередження противника угруповання Сил оборони ведуть наступальну оборону на Курському напрямку. За період ведення наступу на території Курської області ЗСУ просунулись у глибину оборони противника від 28 до 35 км, оволоділи 1263 кв. км території і взяли під контроль 93 населені пункти», – сказав головнокомандувач.

Сирський наголосив, що «противник веде маневрену оборону, намагається не допустити подальшого просування підрозділів Сил оборони вглиб території РФ, нарощує угруповання та здійснює переміщення військ з інших напрямків».

Головнокомандувач зазначив, що «подальші дії наших військ на цьому напрямку будуть залежати від розвитку оперативної обстановки».

19 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що українські військові контролюють 92 населені пункти у Курській області РФ.

6 серпня Україна розпочала раптовий наступ у Курській області Росії. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Президент України Володимир Зеленський 18 серпня заявив, що українська операція в Курській області «все ще завдає втрат російській армії і російській державі, їхній оборонній промисловості й економіці».

За його словами, головне завдання України – «знищити якомога більше російського потенціалу і провести максимум контрударної роботи», з метою створення «буферної зони».

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG