Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба подякував Блінкену за підтримку прохання щодо допомоги в відновленні «Охматдиту»


Дмитро Кулеба (ліворуч) та Ентоні Блінкен під час зустрічі в Києві, травень 2024 року, ілюстраційне фото
Дмитро Кулеба (ліворуч) та Ентоні Блінкен під час зустрічі в Києві, травень 2024 року, ілюстраційне фото

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном у Вашингтоні 9 липня.

Зокрема, за словами Кулеби, він подякував американському дипломату за провідну роль у мобілізації світу та військовій підтримці України.

«Ми скоординували наступні кроки в контексті посилення спроможностей України, зокрема у сфері протиповітряної оборони. Я вдячний держсекретарю Блінкену за його рішення підтримати наше прохання щодо якнайшвидшого надання допомоги задля відновлення роботи «Охматдиту», включаючи надання нового медичного обладнання», – заявив голова МЗС.

Крім того, за його словами, сторони обговорили остаточні рішення, які будуть ухвалені на саміті НАТО у Вашингтоні.

Читайте також: Європа «надто наївна» щодо Росії, допомогу Україні слід збільшити – Фредеріксен

Ентоні Блінкен у спільному виступі з Кулебою перед зустріччю заявив, що найкращим способом запобігти російським атакам на кшталт тієї, якої зазнав «Охматдит», є побудова сильної та незалежної України.

«Особливо жахливо бачити напад на цю лікарню, але це лише підкреслює той факт, що агресія триває. Наша відданість – і не тільки наша відданість, а й відданість десятків країн у всьому світі Україні та її захисту – триває. І наша тривала відданість успіху України як сильної країни дуже конкретно проявиться протягом наступних кількох днів на саміті НАТО», – заявив він.

Раніше 9 липня президент України Володимир Зеленський у пообіцяв, що влада відновить провідну дитячу лікарню країни «Охматдит», яка постраждала від російської атаки 8 липня.

9-11 липня у Вашингтоні проходить саміт НАТО. Питання стримування агресії Росії і підтримки України є одними із головних на ювелейному зібранні, яке Альянс проводить у 75-й рік від свого створення.

Форум

XS
SM
MD
LG