Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський прибув на саміт НАТО: анонсує роботу над постачанням ППО, літаків та гарантій безпеки


Володимир Зеленський додав, що українська делегація також боротиметься за «необхідні рішучі дії» Америки та Європи для зміцнення української армії
Володимир Зеленський додав, що українська делегація також боротиметься за «необхідні рішучі дії» Америки та Європи для зміцнення української армії

Президент Володимир Зеленський повідомив, що починає роботу на саміті НАТО у Вашингтоні – про це він розповів у вечірньому зверненні 9 липня.

«Сьогодні починається саміт НАТО. Б’ємося за більшу кількість ППО для України. Я впевнений, що буде. Б’ємося за більшу кількість літаків. F-16. Ми боремося, щоб були. Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України – а це зброя й фінанси, політична підтримка», – заявив він.

Зеленський додав, що українська делегація також боротиметься за «необхідні рішучі дії» Америки та Європи для зміцнення української армії.

Читайте також: Саміт НАТО у Вашингтоні і «міст» для України: що це означає

«Ми робимо й завжди будемо робити все, щоб російський терор програв. І це треба не лише нашій державі – це всім потрібно, буквально кожному партнеру, усім народам», – сказав голова держави.

Раніше увечері президент повідомив, що почав роботу у Вашингтоні з відвідування меморіалу жертвам Голодомору.

9-11 липня у Вашингтоні проходить саміт НАТО. Питання стримування агресії Росії і підтримки України є одними із головних на ювелейному зібранні, яке Альянс проводить у 75-й рік від свого створення.

Форум

XS
SM
MD
LG