Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ підтвердив завдання удару по російському військовому аеродрому «Саки» в Криму


Військовий аеродром поблизу Новофедорівки вже кілька разів зазнавав ракетних ударів. На фото: супутникове зображення аеродрому до вибухів 9 серпня 2022 року
Військовий аеродром поблизу Новофедорівки вже кілька разів зазнавав ракетних ударів. На фото: супутникове зображення аеродрому до вибухів 9 серпня 2022 року

У Генеральному штабі Збройних сил України 26 липня підтвердили завдання удару по російському військовому аеродрому «Саки» в Криму.

«Сьогодні вночі підрозділи ракетних військ Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони в рамках єдиного замислу завдали удару по аеродрому «Саки» в тимчасово окупованому Криму», – повідомили українські військові.

Генштаб наголосив, що аеродром прикривали сучасні російські засоби ППО, які «вкотре не змогли захистити важливий військовий об’єкт Росії». Зараз українські військові уточнюють інформацію про завдану шкоду.

Російські військові та влада Криму, як і раніше, не коментують цей інцидент.

Раніше телеграм-канал «Кримський вітер» із посиланням на місцевих мешканців писав про вибухи в районі Новофедорівки.

Читайте також: Росія: місцева влада повідомляє про загиблого через удар дрона в Бєлгородській області

Відповідно до повідомлень, гучні вибухи було чути на російському військовому аеродромі «Саки». Як пише «Кримський вітер», після цього там почалася пожежа і деякий час було чути детонацію. Про вибухи також повідомило «Суспільне Крим» із посиланням на жителів Сак. Крім цього, повідомляли про гучні звуки у Євпаторії.

Російський телеграм-канал Astra з посиланням на джерела в екстрених службах окупованого Криму стверджує, що аеродром у Саках атакували далекобійними ракетами ATACMS. Внаслідок влучання у боєкомплект сталася пожежа, поранені двоє військових, повідомляє Astra.

Військовий аеродром Саки в Новофедорівці вже кілька разів зазнавав ракетних ударів. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк, що підтримує російські війська на півдні України, на озброєнні якого перебувають бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

XS
SM
MD
LG