Доступність посилання

ТОП новини

У Криму окупанти базують військові вертольоти біля будинків – представництво президента України


Російські окупанти у Криму базують військові вертольоти на майданчиках біля житлових будинків (фото ілюстративне)
Російські окупанти у Криму базують військові вертольоти на майданчиках біля житлових будинків (фото ілюстративне)

Російські окупанти у Криму базують військові вертольоти на майданчиках біля житлових будинків, йдеться у повідомленні Представництва президента України.

За інформацією відомства, триває мілітаризація Кримського півострова.

«Окупанти продовжують використовувати цивільне населення Криму, як живий щит для російських загарбників. Зокрема, військові вертольоти базуються на майданчиках на місці пустирів біля житлових будинків», – кажуть у представництві президента України в окупованому Криму.

Крім того, відомо, що «у селах Джанкойського району на околицях населених пунктів розміщені різні ворожі ЗРК».

Європейський суд із прав людини у межах розгляду міждержавної справи «Україна проти Росії (щодо Криму)» 25 червня 2024 року визнав Росію винною у порушенні низки прав людини на Кримському півострові, починаючи з 2014 року. Серед них – придушення неросійських ЗМІ й обмеження свободи висловлення думок, а також незаконне поширення російського законодавства на території Криму.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG