Доступність посилання

ТОП новини

Кількість постраждалих унаслідок удару по готелю у Краматорську зросла до восьми – прокуратура


Українські екстрені служби проводять пошуково-рятувальну операцію серед завалів на місці, де ракета влучила в готель у Краматорську Донецької області, 24 серпня 2024 року
Українські екстрені служби проводять пошуково-рятувальну операцію серед завалів на місці, де ракета влучила в готель у Краматорську Донецької області, 24 серпня 2024 року

Кількість постраждалих унаслідок ракетного удару військ РФ по готелю в Краматорську Донецької області зросла до восьми, повідомила обласна прокуратура 26 серпня.

За даними прокуратури, поранені – п’ятеро журналістів іноземного медіа 38, 40, 41, 46 та 58 років.

«Крім того, зазнали поранення різного ступеня тяжкості 60-річний співробітник готелю, а також 32 та 34-річні містянки, які на момент ворожої атаки перебували у своїх оселях. У потерпілих діагностовано мінно-вибухові травми, перелом, різані рани, множинні забої, акубаротравми, черепно-мозкову травму та струс головного мозку», – йдеться у повідомленні.

Також вчора рятувальники змогли деблокувати з-під завалів зруйнованої будівлі готелю тіло громадянина Великої Британії.

Російські військові в ніч на 25 серпня вдарили по Краматорську. Під удар потрапив готель, в якому, зокрема, були журналісти – громадяни України, США і Британії.

Агенція Reuters підтвердила загибель Раяна Еванса, який працював радником з питань безпеки, і поранення двох своїх співробітників у Краматорську.

У Міністерстві закордонних справ України закликали світ засудити російський удар по готелю в Краматорську, де перебували іноземні журналісти. За словами речника МЗС, «прицільні удари по ЗМІ стали системною тактикою війни Росії».

Форум

XS
SM
MD
LG