Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ вдарила по Харкову керованою авіабомбою з Бєлгородської області – прокуратура


Наслідки обстрілів силами РФ Харкова, 22 червня 2024 року
Наслідки обстрілів силами РФ Харкова, 22 червня 2024 року

Удар керованою авіабомбою по відділенню «Нової пошти» в Харкові сили РФ завдали з населеного пункту Нижній Ольшанець Бєлгородської області, йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

«Прокурори встановили, що удар був завданий з н. п. Нижній Ольшанець Бєлгородської області РФ. Авіабомба влучила у декількох метрах від приміщення «Нової пошти» у Слобідському районі м. Харкова. Одна людина загинула, ще дев’ять отримали поранення, серед них 8-місячний хлопчик. Прокурори також встановили, що відстань між місцями пуску КАБ та влучання складає близько 70 км», – кажуть у відомстві.

У прокуратурі кажуть, що на місці працюють прокурори та слідчі поліції з метою фіксації воєнних злочинів. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством).

«Судячи з уламків, вилучених на місці вибуху, удар, попередньо, було нанесено авіаційним снарядом КАБ типу ФАБ-500 з УМПК», – прокоментував ситуацію керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Сили РФ 30 червня вдарили КАБами по Харкову. Спочатку було відомо про одного загиблого і 10 постраждалих.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG