Доступність посилання

ТОП новини

Після ракетного удару по Вільнянську 10 людей перебувають у лікарнях – влада


Наслідки російського ракетного удару по Вільнянську. Запорізька область, Україна, 29 червня 2024 року
Наслідки російського ракетного удару по Вільнянську. Запорізька область, Україна, 29 червня 2024 року

До медзакладів Запорізької області шпиталізовано 10 постраждалих внаслідок удару військ РФ по Вільнянську 29 червня. П’ятеро з них — діти, розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я Запорізької ОВА Марина Воловик.

«На сьогодні до закладів охорони здоров’я було госпіталізовано 19 постраждалих, з них — 5 дітей. На сьогодні 3 людини знаходяться у важкому стані, в тому числі одна дитина. І на жаль, одну дитину не змогли врятувати, попри професійні дії наших медичних працівників. Вона померла в кареті лікарні екстреної медичної допомоги. Всім постраждалим налається необхідна медична допомога. Вони знаходяться під спостереженням», — повідомила вона.

Усі постраждалі діти мають мінно-вибухові травми різного ступеня тяжкості.


«Дівчина без місяця 15 років знаходиться у відділенні реанімації. Поступила до нас з відкритою черепно-мозковою травмою. Всі діти звернулись з мінно-вибуховими травмами. Це дівчинка найбільш важка. Була прооперована. Уламок пройшов через ліву скроню через ліву півкулю і застряг у задній черевній ямці. Була проведена нейрохірургічна операція. Знаходиться у реанімації, у неї протезується дихання, кровообіг. Стан важкий загрозливий для життя», – розповів директор Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

Ще троє дітей перебувають у відділенні хірургії та одна дитина з уламковим ураженням ноги та відкритим переломом — у ортопедо-травматичному відділенні однієї з запорізьких лікарень. Як повідомили у лікарні, з постраждалим дітьми наразі працюють психологи.

Російські війська завдали удару по Вільнянську 29 червня. Раніше було відомо про сімох загиблих і 31 травмованого.

Вчора вечері рятувальники зазначили, що ліквідували загоряння будівель та автівок на місці ударів окупантів.

30 червня в Запорізькій області України оголошено жалобу за загиблими внаслідок удару по Вільнянську. Про це повідомив у неділю вранці голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG