Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «Хамас» заявляє, що через удар Ізраїлю по Лівану загинув командир з родиною


На тлі бойових дій між «Хезболлою» та ізраїльськими силами клуби диму здіймаються над містом Тіра, південний Ліван, 5 жовтня 2024 року
На тлі бойових дій між «Хезболлою» та ізраїльськими силами клуби диму здіймаються над містом Тіра, південний Ліван, 5 жовтня 2024 року

Палестинське бойове угрупування «Хамас», визнане США і ЄС терористичним угрупуванням і союзником Ірану, заявило, що в результаті ізраїльського удару в таборі біженців на півночі Лівану 5 жовтня загинув один з його командирів.

Це перший випадок, коли по цій території було завдано удару з початку війни в Секторі Гази.

У «Хамасі» стверджують, що Саїд Атталла Алі, його дружина і дві дочки загинули в результаті обстрілу його будинку в таборі Беддаві поблизу північного міста Тріполі.

В Ізраїлю цю заяву не коментували.

Офіційну особи «Хамасу»неодноразово ставали ціллю ізраїльської армії в Лівані з моменту початку війни в Газі майже рік тому. З того часу «Хамас» оголосив про загибель щонайменше 18 своїх бойовиків у Лівані.

1 жовтня Іран завдав по Ізраїлю ракетного удару, випустивши на територію країни близько 180 балістичних ракет. У Тегерані заявили, що це відповідь на загибель лідерів угруповань «Хамас» (визнана терористичною у США та ЄС) та «Хезболла» (є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією).

Ізраїль обіцяв відповісти на іранські удари, при цьому він продовжує завдавати ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, у тому числі в столиці Бейруті, а також розпочату кілька днів тому наземну військову операцію на півдні цієї країни.

Форум

XS
SM
MD
LG