Доступність посилання

ТОП новини

Армія Ізраїлю повідомила про удар по об’єктах «Хезболли» в Бейруті


Удар по Бейруту, ілюстративне фото
Удар по Бейруту, ілюстративне фото

Армія оборони Ізраїлю повідомила про атаку на об’єкти шиїтського проіранського угруповання «Хезболла» в столиці Лівану Бейруті. Відповідну заяву та відеозапис опубліковано в телеграмі ЦАХАЛ.

У повідомленні ізраїльських військових ідеться, що авіація завдала ударів по розвідувальному штабу угруповання. Атакований об’єкт — ключовий елемент «Хезболли», через який відбувалося збирання даних про Ізраїль та ЦАХАЛ.

Ізраїльська армія вранці 3 жовтня розповіла про удар по Бейруту, але подробиць не навела. Джерела агентства Reuters повідомляли, що була атакована будівля поряд із ліванським парламентом. За даними МОЗ Лівану, загинули шестеро людей, семеро зазнали поранень.

«Хезболла» визнана терористичною організацією у США. У Євросоюзі терористичним визнане військове крило «Хезболли», але не політична партія, яка має своїх депутатів у ліванському парламенті, а також представлена в уряді Лівану. Під час однієї із ізраїльських атак 27 вересня був убитий лідер угруповання Хасан Насралла.

Ізраїль розпочав операцію «Стріли півночі» проти «Хезболли» 23 вересня. Метою було названо знищення військової інфраструктури угруповання та забезпечення умов для повернення евакуйованих ізраїльтян до своїх будинків на півночі країни.

Країни Заходу висловили стурбованість ситуацією на Близькому Сході, зазначивши, що конфлікт не відповідає нічиїм інтересам, і його дипломатичне вирішення все ще можливе. Ізраїль раніше заявляв, що поки «Хезболла» продовжує обстріл Ізраїлю, він не має іншого вибору, крім збройної боротьби з угрупованням.

«Хезболла» випустила ракети по Ізраїлю вже 8 жовтня 2023 року, наступного дня після нападу на цю державу палестинського угруповання «Хамас», визнаного терористичним у США та ЄС. Відтоді обстріли на кордоні відбуваються майже щодня. Десятки тисяч жителів евакуйовані з прикордонних районів із обох боків.

Форум

XS
SM
MD
LG