Доступність посилання

ТОП новини

Біля Камчатки врятували чоловіка, який два місяці дрейфував у відкритому морі


Охотське море, фото ілюстративне
Охотське море, фото ілюстративне

В Охотському морі біля берегів Камчатки виявлений катамаран, який зник понад два місяці тому. Один із трьох людей, які перебували на його борту, вижив, повідомила пресслужба Далекосхідної транспортної прокуратури.

За попередньою інформацією, 9 серпня два брати та 15-річний син одного з них на човні катамаранного типу «Байкат 470» вирушили через Сахалінську протоку від мису Перовського Миколаївського району Хабаровського краю у бік Охінського району Сахалінської області. З собою вони взяли теплий одяг, рятувальні жилети, фальшфеєри, а також невеликий запас їжі та 20 літрів питної води. Невдовзі зв’язок із ними було втрачено.

14 жовтня катамаран був виявлений рибалками в акваторії Охотського моря біля села Усть-Хайрюзово Камчатського краю. Двоє людей загинули, один вижив. За його словами, у катамарана вийшов із ладу мотор, і судно стало некерованим. Потерпілий перебуває в шоковому стані, пише агенція ТАСС із посиланням на пресслужбу прокуратури. Він перебуває в Магадані, де йому в реанімації надають допомогу, загрози життю немає. За час дрейфу чоловік втратив близько 50 кілограмів, раніше він важив майже 100 кілограмів.

За даними телеграм-каналу Baza, 46-річний Михайло Пічугін, 49-річний Сергій Пічугін та 15-річний Ілля Пічугін 4 серпня вирушили на Шантарські острови, щоб подивитися на китів. 9 серпня вони розпочали зворотний шлях, але до Сахаліну не дійшли. Родичі зверталися до екстрених служб, а також самі організовували пошуки зниклих.

Вижив, за даними Baza, Михайло Пічугін. Батько й син Сергій та Ілля Пічугіни померли від переохолодження та через зневоднення, першим не витримав організм молодшого.

Співробітники прокуратури встановлюють обставини події. Порушена кримінальна справа за статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб через необережність.

Форум

XS
SM
MD
LG