Доступність посилання

ТОП новини

Британська розвідка повідомляє про ймовірний прорив військ РФ на сході Часового Яру


Позиції Збройних сил України в районі Часово Яру Донецької області, Україна, 3 травня 2024 року
Позиції Збройних сил України в районі Часово Яру Донецької області, Україна, 3 травня 2024 року

Російські війська, ймовірно, досягли обмеженого прориву на сході Часового Яру і взяли під контроль Іванівське на Донеччині, йдеться 12 червня у повідомленні Міністерства оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

«Повідомляється про запеклі бої в міських районах, в яких Збройні сили України (ЗСУ) намагаються зупинити просування ЗС РФ. Російські війська, ймовірно, залишаються на східній стороні річки, яка проходить через місто, що є перешкодою для їхнього просування», – вказано у дописі.

У розвідці Британії зазначають, що рівень втрат серед російських військ на цьому напрямку є високим, а Часів Яр представляє цінність для Росії через його стратегічне розташування на височині, а також через його використання як логістичного вузла для ЗСУ.

Читайте також: Сирський: армія РФ зосередила штурмові підрозділи на Покровському та Курахівському напрямках

Проєкт DeepState повідомив увечері 10 червня, що армія Росії окупувала Іванівське на сході Часового Яру.

Водночас речник ОСГВ «Хортиця» Назар Волошин спростував, що армії РФ вдалося взяти контроль над селом. Він зазначив, що «Сили оборони контролюють ситуацію на тому напрямку».

Вранці, 12 червня, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що основні зусилля війська Росії зосередили на Покровському та Курахівському напрямках, де зібрали найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів. За його словами, російська армія намагається захопити населені пункти Часів Яр, Кліщіївку і Калинівку для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

Форум

XS
SM
MD
LG