Доступність посилання

ТОП новини

На фронті відбулося 40 бойових зіткнень, 9 тривають на Сіверському напрямку – дані Генштабу


Українські військовослужбовці протиповітряної оборони керують зенітною гарматою на передовій поблизу міста Бахмут, Україна, 6 березня 2024 року
Українські військовослужбовці протиповітряної оборони керують зенітною гарматою на передовій поблизу міста Бахмут, Україна, 6 березня 2024 року

Від початку цієї доби на фронті відбулося 40 бойових зіткнень. 11 зафіксовано поблизу Спірного та Роздолівки на Сіверському напрямку – дев’ять боєзіткнень ще тривають, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 12 червня.

У ЗСУ кажуть, що 10 атак відбулося на Покровському напрямку, де війська РФ здійснюють спроби просунутись в районах Калинового, Новоолександрівки та Новопокровська.

«На Куп’янському напрямку спроба агресора атакувати в районі Петропавлівки зазнала невдачі. Напружена ситуація біля М’ясожарівки, де наразі триває бій», – зазначили у штабі.

Також, за даними ЗСУ, тривають спроби військ РФ атакувати Вовчанськ на Харківському напрямку – від початку доби в районі міста триває боєзіткнення.

Крім того штурмові дії російської армії зафіксовані на Курахівському, Оріхівському і Лиманському напрямках.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що основні зусилля війська Росії зосередили на Покровському та Курахівському напрямках, де зібрали найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів. За його словами, російська армія намагається захопити населені пункти Часів Яр, Кліщіївку і Калинівку для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

В Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG