Доступність посилання

ТОП новини

ISW: РФ, ймовірно, намагається встановити чіткі стандарти поведінки серед тих, хто нещодавно був загрозою для Кремля


У ISW зазначають, що російські ультранаціоналісти висувають численні скарги на мігрантів після резонансних терористичних атак, і Кремль вживає поверхневих заходів
У ISW зазначають, що російські ультранаціоналісти висувають численні скарги на мігрантів після резонансних терористичних атак, і Кремль вживає поверхневих заходів

Кремль, ймовірно, намагається встановити чіткі стандарти прийнятної та неприйнятної поведінки серед населення Росії, чия поведінка нещодавно становила загрозу для Кремля, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звертають увагу, що частина російського ультранаціоналістичного інформаційного простору підтримала повстання засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина в червні 2023 року після кількох місяців скарг в інтернеті на ведення Міноборони РФ війни проти України, що змусило відомство придушити відомих скаржників та сприяти самоцензурі серед воєнних блогерів.

У звіті ISW зазначають, що російські опозиційні групи висловлюють свою опозицію Кремлю, його війнам та іншій політиці в Інтернеті, а 29 липня Федеральна служба з фінансового моніторингу Росії (Росфінмоніторинг) визначила 55 з цих організацій, включаючи регіональні організації, що захищають етнічні меншини, як «екстремістські», намагаючись придушити їхню діяльність.

«Російські ультранаціоналісти висувають численні скарги на мігрантів після резонансних терористичних атак, і Кремль вживає поверхневих заходів, які значною мірою заспокоюють ультранаціоналістичну спільноту і створюють додаткові механізми, за допомогою яких МО може примушувати мігрантів до військової служби, водночас в цілому не реагуючи на зростаючу загрозу ісламського екстремізму в Росії», – додають в Інституті вивчення війни.

Читайте також: Замість 200-х. Як Росія виловлює і відправляє на фронт трудових мігрантів

Державна дума Росії на пленарному засіданні 23 липня ухвалила пакет законопроєктів, які посилюють міграційний контроль у Росії. Поліції, зокрема, дозволено ухвалювати рішення про депортацію іноземців за кордон, для них передбачений спеціальний «режим висилки», який різко обмежує їхні права. Максимальний термін перебування без посвідки на проживання або візи в країні передбачається скоротити зі 180 до 90 днів. Поки що ухвалювати рішення про депортацію іноземців можуть лише суди та прикордонна служба.

Форум

XS
SM
MD
LG