Доступність посилання

ТОП новини

Спікер парламенту Грузії підписав закони, що обмежують права ЛГБТ


Напередодні президентка країни Саломе Зурабішвілі відмовилася підписувати ці законопроєкти
Напередодні президентка країни Саломе Зурабішвілі відмовилася підписувати ці законопроєкти

Голова парламенту Грузії Шалва Папуашвілі підписав 3 жовтня закони, що обмежують права ЛГБТ. Про це йдеться в його дописі на фейсбуці.

«Я добре розумію, що підписання цього закону викличе критику з боку деяких іноземних партнерів, але ми, грузини, ніколи не боялися оцінок інших, коли цього вимагала наша віра, здоровий глузд і лояльність до країни і коли ми бачили, що течії цивілізації мали неправильне русло», – зазначив спікер парламенту.

Напередодні президентка країни Саломе Зурабішвілі відмовилася підписувати ці законопроєкти.

Так званий пакет законопроєктів про сімейні цінності був внесений до парламенту владною партією «Грузинська мрія» й ухвалений у третьому, остаточному читанні 17 вересня. Пакет законодавчих змін під назвою «Про сімейні цінності й захист неповнолітніх» вносить зміни до 18 чинних законів, зокрема щодо свободи слова і вираження поглядів, а також мовлення.

Згідно із законодавством, у Грузії заборонять ЛГБТ-персонам одружуватися й усиновлювати дітей, робити операції в рамках трансгендерного переходу і змінювати гендерний маркер у документах, а також розповідати про ЛГБТ+ у школах і ЗМІ. Крім того, депутати заборонили збори квір-тематики, у тому числі популярні «Марші гідності» й фестивалі, які останніми роками зазнавали нападів гомофобів.

Глава зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель заявив, що ці закони «ще більше збивають країну зі шляху до ЄС».

Форум

XS
SM
MD
LG