Доступність посилання

ТОП новини

У Росії сьогодні відновиться судовий процес над американським журналістом Гершковичем


Еван Гершкович вже більше року перебуває в російському увʼязненні
Еван Гершкович вже більше року перебуває в російському увʼязненні

Суд над журналістом Wall Street Journal Еваном Гершковичем, який вже більше року перебуває в російському увʼязненні за звинуваченням у шпигунстві, має відновитися 18 липня в російському Єкатеринбурзі.

На початку цього тижня Свердловський обласний суд Єкатеринбурга заявив, що судове засідання у справі Гершковича перенесено з 13 серпня на 18 липня за клопотанням групи захисту Гершковича, чиї аргументи щодо зміни дати слухання не розголошуються.

Судовий процес розпочався 26 червня і проходить у закритому режимі.

Гершковичу загрожує до 20 років ув’язнення, якщо його визнають винним.

Читайте також: Рік увʼязнення Гершковича і заяви Путіна про Україну. Що спільне у цьому?

За версією слідства, в березні 2023 року Гершкович «за завданням ЦРУ» нібито збирав у Свердловській області секретну інформацію про діяльність підприємства «НВК «Уралвагонзавод» із випуску й ремонту військової техніки.

Евана Гершковича затримали в Єкатеринбурзі 30 березня 2023 року.

Він і The Wall Street Journal відкидають висунуті звинувачення. Видання неодноразово вимагало негайного звільнення журналіста. Білий дім називав звинувачення «сміховинними», а президент Байден характеризував затримання журналіста як «абсолютно незаконне».

Гершкович став першим американським журналістом, заарештованим за звинуваченнями в шпигунстві в Росії з часів Холодної війни.

Гершкович є одним із двох американських репортерів, яких зараз утримує російська влада. Інша – Алсу Курмашева, журналістка Радіо Свобода, яка має подвійне американсько-російське громадянство.

Форум

XS
SM
MD
LG