Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: на фронті за добу було 112 бойових зіткнень, найбільше – на двох напрямках


15-та бригада оперативного призначення «Кара-Даг». Нацгвардія України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року
15-та бригада оперативного призначення «Кара-Даг». Нацгвардія України. Покровський напрямок, Донецька область, 5 вересня 2024 року

На фронті від початку доби відбулося 112 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні станом на 22:00 10 вересня.

«Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському і Курахівському напрямках, також ворог активний на Куп’янському, Лиманському і Торецькому напрямках. За сьогодні противник завдав по території України 49 авіаційних ударів (задіяв, зокрема 67 КАБ), використав для ураження 526 дронів-камікадзе. Здійснив більше 3400 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, на Покровському напрямку російські військові 27 разів намагалися «вклинитися в оборону» українських сил.

«Від початку доби окупанти в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Гродівки, Іванівки, Новогродівки, Михайлівки і Маринівки 25 разів отримали жорстку відсіч від наших захисників. Дві атаки тривають», – йдеться у зведенні.

На Курахівському напрямку, за даними командування, загарбники 22 рази атакували позиції українських сил, найбільшу активність проявляли в районі Георгіївки, Українська і Красногорівки, де ЗСУ відбили 18 атак, чотири боєзіткнення тривають.

«На Куп’янському напрямку противник протягом дня 13 разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової і Петропавлівки. Десять атак відбито Силами оборони. Бої продовжуються в районі Лозової. На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів у районах Дружелюбівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки, Новосадового і Торського. Досі точиться два боєзіткнення, решту атак наші воїни зупинили… На Торецькому напрямку наші війська відбивали дев’ять атак противника поблизу Дачного, Торецька й Неліпівки», – зазначили в Генштабі.

Напередодні вперше за кілька місяців лідером за кількістю атак за добу став не Покровський напрямок. Як повідомив український Генштаб вранці 10 вересня, російська армія 167 разів штурмувала позиції Сил оборони, найбільше – 46 штурмів – відбулося на Курахівському напрямку, на Покровському – 41.

У ніч проти 10 вересня проєкт DeepState повідомив, що агресор мав невелике просування у Красногорівці. Саме на цьому напрямку українські захисники спостерігають атаки великими механізованими колонами – що останнім часом є рідкістю на інших ділянках фронту, повідомляє проєкт Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Форум

XS
SM
MD
LG