Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ захопила Водяне: Вугледар у напівоточенні?


Російська армія захопила село Водяне на північний схід від Вугледару, повідомив у ніч проти 9 вересня проєкт DeepState.

Тепер від цього села до міста агресору залишилося близько 4 кілометрів. Лінія фронту на Времівській ділянці, до якої належить Вугледар, рухалася протягом останніх двох тижнів – у районі Пречистівки, Микільського та того ж Водяного. Аналітики DeepState зробили висновок, що Росія вирішила обійти місто з флангів.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) днями пов'язав активізацію агресора в районі Вугледару з тим, що РФ хоче ліквідувати широкий виступ ЗСУ на захід та південний захід від Донецька та просунутися до траси Н-15 Донецьк–Запоріжжя. Також аналітики припустили, що наступ на Вугледар має на меті скувати Сили оборони та створити умови для наступу на Покровському напрямку.

Лінія фронту навколо Покровська останніми днями залишається стабільною – агресору вдалося трохи просунутися в Гродівці, за даними DeepState. Вранці 9 вересня Генштаб ЗСУ повідомив про 164 бойові зіткнення по фронту – активність РФ знизилась. Найбільше штурмів – 39-ть – навколо Покровська, у лідерах також Курахівський та Торецький напрямок. Біля Вугледару РФ лише 4 рази атакувала в районі Водяного, йдеться у зведенні відомства.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG