Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: за добу на фронті було 165 бойових зіткнень


Українські військові на Сумщині, поблизу кордону з Росією, 11 серпня 2024 року
Українські військові на Сумщині, поблизу кордону з Росією, 11 серпня 2024 року

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 165 бойових зіткнень, повідомив у ранковому зведенні 15 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше боїв, за даними Генштабу, було на Покровському напрямку.

«На Покровському напрямку наші захисники зупинили 58 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Єлизаветівка, Гродівка, Орлівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Яснобродівка і Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Воздвиженки і Гродівки, противник активно застосовував штурмову й бомбардувальну авіацію», – йдеться в повідомленні.

За даними командування, на Сіверському напрямку українські військові відбивали 25 штурмових дій загарбників, на Торецькому – 24, на Лиманському – 15.

Крім того, бої тривали на Харківському, Куп’янському, Краматорському, Курахівському, Времівському, Оріхівському, Придніпровському напрямках.

«За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів і населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням п’яти ракет, а також 58 авіаударів, зокрема, скинув 71 КАБ. Крім цього, здійснив 4365 обстрілів, з них 135 – із реактивних систем залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

На кордоні з Чернігівською і Сумською областями російські війська з території РФ «активно застосовують» артилерію по районах українських населених пунктів, додали в Генштабі.

12 серпня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що перекидання Росією частини військ з України до Курської області, де триває операція українських сил, навряд чи негайно вплине на темп російських наступальних операцій на українській території.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 1 серпня заявив, що війська РФ продовжують зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, де кидають у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи.

Форум

XS
SM
MD
LG